Consultez nos
publications en libre accès sur HAL.
2021
58 publication(s) :Remarque : Seuls les 15 premiers auteurs sont affichés.Communications
- 41 -
-
Mesure d'élasticité de films de savon pour des mélanges SDS/dodécanol et comparaison aux modèles thermochimiques.
Measurements of soap films elasticities for SDS/dodecanol mixtures and comparison with thermochemical models.
- Raphaël Poryles, Théo Lenavetier, Adrien Bussonnière, Emmanuel Schaub, Isabelle Cantat
- Mesure d'élasticité de films de savon pour des mélanges SDS/dodécanol et comparaison aux modèles thermochimiques. 17émes Journées de la matière condensée, Aug 2021, Rennes, France.
-
-
- 42 -
-
Active volatile drops on liquid baths
- Benjamin Reichert, Arnaud Saint-Jalmes, Jean-Benoit Le Cam, Giuseppe Pucci
- 17es Journées de la Matière Condensée, Aug 2021, Rennes, France.
-
-
- 43 -
-
How does a foam coarsen under shear ?
- Arnaud Saint-Jalmes, C. Tregouet
- Journées Plénières du GDR SLAMM, Nov 2021, biarritz, France.
-
-
- 44 -
-
dilute- but elastic - emulsion: how to gelify an aqueous phase with an organo-gelator
- Arnaud Saint-Jalmes, Clemence Dutot, Jean-Paul P Douliez, Fabrice Cousin, Anne-Laure Fameau
- ECIS-2021 European Colloids and Interface Science, Sep 2021, athenes, Greece.
-
-
- 45 -
-
Foam coarsening under steady shear : Interplay between bubble rearrangement and film thinning dynamics
- Arnaud Saint-Jalmes, Corentin Tregouët
- Society of Rheology Annual Meeting, Oct 2021, bangor, United States.
-
-
- 46 -
-
Foams and emulsions rheology: from basics to food applications
- Arnaud Saint-Jalmes
- « Rheology and Food structuring & destructuring », Mar 2021, nantes, France.
-
-
- 47 -
-
Skin Formation in Drying Droplets of Dairy Proteins
- M Yu, Cécile Le Floch-Fouéré, F Boissel, Ludovic Pauchard, Arnaud Saint-Jalmes, Romain Jeantet, Luca Lanotte
- Deuxième journée scientifique rennaise construction/déconstruction de l'aliment, Pôle alimentation AGROCAMPUS OUEST, Jul 2021, Rennes, France.
-
-
- 48 -
-
Skin Formation in Drying Droplets of Dairy Proteins
- Ming Yu, Cécile Le Floch-Fouéré, Francoise Boissel, L. Pauchard, Arnaud Saint-Jalmes, Romain Jeantet, Luca Lanotte
- 12th NIZO Dairy Conference 2021 - Innovations in dairy ingredients, René Floris (Conference Chair), NIZO Food Research Fred van de Velde, NIZO Food Research John Giezen, NIZO Food Research Lizzy Birnie, Elsevier, Oct 2021, online, France.
-
-
- 49 -
-
Drying dynamics in complex mixes of dairy proteins
- Ming Yu, Cécile Le Floch-Fouéré, Francoise Boissel, L. Pauchard, Arnaud Saint-Jalmes, Romain Jeantet, Luca Lanotte
- AERC 2021 - Annual European Rheology Conference, Apr 2021, visioconference, Norway.
-
-
- 50 -
-
Skin layer stratification in drying droplets of dairy colloids
- Ming Yu, Cécile Le Floch-Fouéré, L. Pauchard, Francoise Boissel, Nan Fu, Xiao Dong Chen, Arnaud Saint-Jalmes, Romain Jeantet, Luca Lanotte
- ECIS-2021 European Colloids and Interface Science, Sep 2021, Athenes, Greece.
-
-